Lexus LY 650 predstavlja LS model okeana

Više slika

Više slika

Lexus je najavio planove za izgradnju luksuzne jahte ranije ove godine, a sada je ova kompanija objavila prve fotografije buduće LY 650, koja bi uskoro trebalo da ugleda svetlost dana...

Spremna da postane jedan od najskupljih Lexus modela ikada kreiran, ova LY 650 jahta prati stope koncept broda Sport Yacht predstavljenog pre godinu dana.

Japanski brend nije rekao ništa više o budućoj luksuznoj jahti, ali poznato nam je da meri 19,96 metara u dužini i 5,72 metra u širini. Brod će biti kreiran od strane Marquis-Larson Boat Group, kompanije koja poseduje veliko iskustvo u kreiranju predivnih jahti, a bila je zadužena za kreiranje i originalnog Sport Yacht koncepta.

Za razliku od koncepta, proizvodna jahta biće daleko masivnija i posedovaće tri različita nivoa. Lexus nije objavio slike unutrašnjosti svog novog broda, ali iz kompanije tvrde da LY 650 poseduje tri glavne sobe koje mogu omogućiti prenoćište za šestoro ljudi. Jahta će takođe posedovati i tri odvojena kupatila.

Glavni nivo je ultra luksuzan, dok fotografije pokazuju kako će unutrašnjost biti opremljena kožnim kaučevima, stilskim podnim i sklopivim televizorima ravnog ekrana. Tu takođe možemo videti mali bar, komotnu kuhinju i visokotehnološki kokpit sa dva mesta za kapetana i prvog oficira.

Spolja, glavna paluba poseduje drvene podove i tri dela za sedenje, sa prednje strane broda. Pozadi se nalazi još jedna površina za sedenje i stepenice koje vode ka gornjoj palubi, sastavljenoj od drugog kokpita i velikog kauča rasprostranjenog čitavim obimom broda.

LY 650 jahta će biti ponuđena sa dva različita motora kompanije Volvo, uključujući IPS 1200 i IPS 1350. Nevezano od izbora pokretačkih jedinica, svaka jahta biće opremljena rezervoarom dobrim za 3.785 litara dizel goriva.

Lexus nije pomenuo detalje vezane za lansiranje ovog modela, ali je kompanija prethodno izjavila da će prodaja startovati negde oko polovine 2019. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group