Lamborghini predstavio gliser sa cenom od 3.4 miliona dolara

Kompanija Lamborghini je predstavila novo super plovilo ograničenog izdanja pod nazivom Tecnomar  Lamborghini 63.

Prvo što ćete primetiti na ovom brodu  je njegov dizajn inspirisan Lamborghini Sian FKP 37 - prvim proizvodnim hibridnim automobilom italijanskog proizvođača sa snagom od 807 ks i maksimalnom brzinom od 350 km/h.

Najistaknutije dizajnerske karakteristike su prednja svetla u obliku slova Y, koja izgledaju gotovo identično DRL-ovima koji se nalaze na Sian FKP 37. Nos i zadnja strana glisera takođe su vrlo neobični za morsko plovilo i estetski izgledaju kao pravi Lamborghini superauto. Izvršni direktor Lamborghinija, Stefano Domenikali, rekao je: "Da sam morao da zamislim Lamborghinija na vodi, ovo bi bila moja vizija. Oduševljen sam što smo proslavili ovu uspešnu saradnju. Predstavljamo Tecnomar Lamborghini 63, motornu jahtu koja će postati futuristička ikona kao i automobil kojim je inspirisana. "

Lamborghini-inspirisani elementi dizajna nisu ograničeni samo na spoljašnost. Instrumentalna ploča jahte podseća na vozačku kabinu Siana sa integrisanim sistemima za navigaciju i kontrolu. Pored toga, sportska sedišta na jahti koriste Lamborghinijevu „karbonsku kožu“. Baš poput Lamborghinijevih superautomobila za put, tako je i Tecnomar Lamborghini 63 jahta izgrađena od lakih karbonskih vlakana, pa plovilo teži samo 24 tone, što je prilično impresivno za brod dugačak 63 metra.

Cena ovog fenomenalnog glisera iznosi 3.4 miliona doalr,a a još uvek se ne zna u koliko primeraka će biti napravljen.

 

Foto:Luxury Launches

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group