Italijanski koncept električne jahte koja može lebdeti iznad vode

Italijanski dizajnerski studio Centrostiledesign kreirao je projekat futurističke, sklopive jahte koja u svetu brodogradnje može postati ekvivalent letećeg automobila...

Konceptualna jahta nazvana je Future-E i kada stigne do proizvodne faze biće kreirana u potpunosti od recikliranih ugljeničnih vlakana. Ovaj model može biti opremljen sa dva električna motora, osiguravajući nultu proizvodnju štetnih gasova i zvučnog zagađenja. Međutim, glavi trik ove jahte jestu njena četiri uvlačeća foiling segmenta koja joj omogućuju da lebdi iznad površine.

Kako su izvori bliski temi preneli, foiling sistem ove jahte proširuje se kako ona dobija na brzini i kada stigne do 16 čvorova ona se uz pomoć ovog sistema izdiže iz vode, slično kao foiling jedrilice.

Kompanija Centrostiledesign tvrdi da njena nova jahta može razviti trideset čvorova i da može biti opremljena sa naprednom kinematikom, ispraćenom elektro-hidrauličnim aktuatorima i žiroskopom koji redukuje udarce talasa, omogućujući predivno glatku i komfornu vožnju. Ono što Future-E jahtu čini još poželjnijom, jeste činjenica da je zamišljena u kupe i kabriolet varijantama i sa sportskim suicide vratima.

Detaljni renderi predstavljaju nam enterijer ovog predivnog plovila, koji je opremljen velikim ekranima osetljivim na dodir, na kojima se mogu pronaći sve bitne kontrole. Unutra se nalazi velika kapetanova stolica i drugi red sedišta u kome je moguće komotno smestiti troje putnika.

Future-E stiže iz brilijantnog uma dizajnera jahti, Davida Ciprianija, generalnog direktora kompanije Centrostiledesign. Za sada nije jasno koji su tačno planovi ovog brenda po pitanju komercijalnog plasmana ove foiling jahte, ali ukoliko ona zaživi u fabričkom izdanju, definitivno će predstavljati pravi hit među bogatim i poznatima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group