INDAH - jahta za oblizak planete

Više slika

Više slika

Superjahte su za one najbogatije među nama već duže vreme najbolji način za istraživanje čitavog sveta…

One nas mogu odvesti do skrivenih kutaka, netaknutih lokaliteta, mesta smeštenih iza zidina i do prirode kakva nam inače nije na dohvat ruke. Upravo ovim mislima vodio se dizajner baziran na Floridi, Lukas Opalinski, kada je kreirao svoj novi koncept dužine 120 metara, koji je prigodno nazvan Indah, ili u prevodu, “Lepotica”.

Glavni akcenat ove jahte je njen predimenzionirani beach klub, koji je ujedno i njen centralni ukras. Kako je dizajner kreirao ovaj čudesni deo? Pa, koristio je vertikalne ose umesto horizontalnih, uz rotiranje pregrada prema spolja, osmislivši tako novi koncept, nazvan Transformation Transom. Ovaj koncept dozvoljava svim vrstama pregrada da se rotiraju prema spolja uz pomoć dve šarke, dok dolaze integrisane sa dve horizontalne produžne platforme.

Ova glatka tranzicija pretvara jahtu iz zatvorenog moda za krstarenje u sasvim otvoreni koji je pogodan za upotrebu onda kada je usidrena. Prostor je veličanstveno dizajniran, sa ležaljkama za sunčanje, teretanom i saunom smeštenim iza obojenog stakla. Ljubitelji pučine takođe će imati direktan pristup tenderima, koji se mogu parkirati nadomak otvaranja pregrada.

Indah je savršeno opremljena da svojim gostima pruži nezaboravan provod. Ona nudi dovoljno prostora za 24 osobe u 12 kabina, uključujući i vlasnički apartman koji je impresivan zahvaljujući svom balkonu. Pored toga, za pravilno funkcionisanje ove jahte neophodna vam je i podrška posade koja broji 32 člana.

Pored veličanstvenog beach kluba, gosti se mogu opustiti uživajući u luksuzu i pogodnostima kao što je đakuzi na krmi, okružen ležaljkama i modularnim suncobranima, bazen koji gleda prema beach klubu i čitavoj floti igračaka za vodu. Vlasnici jahte mogu ovom konceptu dodati i heliodrom i hangar, što im otvara sasvim nove mogućnosti istraživanja naše planete. Za sada, ova jahta je i dalje u fazi koncepta, ali verujemo da će je neki milijarder jako brzo pretvoriti u deo naše stvarnosti.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group