Futuristička jahta koju će pokretati KAJT

Videli smo dosta superjahti, ali sada smo prvi put videli brod koji će pokretati leteći kajt.

Reč je o uber-luksemburškoj supejahti od 211 stopa koja nije samo ekonomična već i prepuna svega onoga što bi ljubitelj krstarenja mogao ikada poželeti!

Projekt je nazvan, Project ICE,  i predstavlja saradnju između Red Yacht Design-a i Dikstra Naval Architects-a. Na krstašu je ugrađen trup niskog otpora (koji je dizajniran tako da bude efikasan pri svim brzinama do 20 mph) zajedno sa džinovskim jedrom koje meri 1.700 kvadratnih metara i koje leti 600 stopa iznad superjahte.

Uz impresivnu tehnologiju, superjahta se može pohvaliti prostorom  od 5.100 kvadratnih metara na otvorenom, uključujući prostor za sunčanje, bazen i veliku dnevnu sobu, trpezariju za 12 osoba, dva šanka u punoj veličini, helipedom na pramcu i roštiljem i đakuzijem na palubi.

U unutrašnjosti su smeštene četiri prostrane kabine za goste u kojima može da se primi do 10 ljudi. Takođe se nalaze i spa prostorije, teretane, sobe za zabavu i mnogo toga.

Fejt Surekli, koosnivač Red Yacht Design-a, rekla je:„ Glavna inspiracija dolazila je od morskih pasa i delfina. Želeli smo da nadgradnja i luk prenesu osećaj veličanstva, uz agresivan izgled ajkule."

 Iako je Project ICE još uvek prototip, ne možemo čekati da se on pretvori u stvarnost!

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group