Dynamiq GTT 160 - neverovatno plovilo od 50 metara

Poznato brodogradilište Dinamiq Yachts sa sedištem u Monaku nedavno je predstavilo svoj najnoviji koncept, novu Dinamiq GTT 160 - 49,5-metarsku superjahtu sa spoljnim linijama koje oduzimaju dah. Jahta ima vitak trup, s dugom krmenom linijom, koji obećava da će nuditi glatku, udobnu i vrlo efikasnu plovidbu.

Dinamiq je sarađivao sa sjajnim ljudima iz Van Oossanen kompanije, koja je odgovorna za brzi trup jahte, kao i za tehnologiju na brodu. Jahta dolazi sa inovativnim HullVane agregatom koja smanjuje vuču i podiže ekonomičnost goriva na novi nivo.

U pogledu pogodnosti, gornja paluba ove jahte opremljena je otvorenim bioskopom, šankom sa sunčanom palubom i otvorenim grilom. Glavna paluba dolazi sa predivnim klubskim prostorom koji ima đakuzi za 12 ljudi i prelep zatvoreni spa centar.

Ali ono što je na ovoj jahti najzanimljivije jeste to da će ona imati helipad,a u svojoj garaži može ugostiti i sekundarni brod od 21 metra. Preporučene su opcije Villiams 625 i Castoldi.

Kao i bilo koje druge Dinamiq jahte,  unutrašnji izgled GTT 160 modela je u potpunosti prilagodljiv. Ovaj koncept osmišljen je da primi do 12 gostiju, plus 8 članova posade. Glavni apartman smešten je na glavnoj palubi, s dva velika balkona sa svake strane jahte, dok će se ostale kabine za goste nalaziti na donjoj palubi.

Cene za GTT 160 počinju od 19. 900 000 eura, a jahta bi trebala biti spremna za 24 meseca.

Što se tiče snage, ovaj koncept će doći sa šestcilindričnim MAN motorima koji bi mogli da ga pokrenu do brzine od 17 čvorova. Ako želite veću brzinu, tu je i S verzija koju će pokretati masivni MAN V12-1800 motori, pomažući ovoj jahti da dosegne 23 čvora, a tu je i opcija izbora hibridnog sistema, sa električnim režimom i nultom emisijom, koji nudi tiho krstarenje do 8 čvorova.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group