Brod koji se transformiše u podmornicu

Više slika

Više slika

Sa cenom od 9 miliona dolara, daće vam priliku da istražite pučinu i ono što se krije ispod površine vode...

Ove godine, vreme se, čini se kreće previše sporo, ali se tehnologija sa druge strane razvija brzinom svetlosti. Ono za šta biste pomislili da je deo nekog fiktivnog univerzuma, pravi čamac Džejms Bonda koji se može transformisati u podmornicu za nekoliko minuta i koristiti sonarnu tehnologiju za upravljanje, zapravo će postati deo naše stvarnosti početkom iduće godine.

Impresivni VICTA brod koji je napravila kompanija SubSea Craft, oduševiće vas na prvi pogled svojim sposobnostima plovidbe po površini vode i ispod nje. Na površini, VICTA postiže brzinu od 40 čvorova i ima opseg od 250 nautičkih milja zahvaljujući dizel motorima, dok ispod površine, on koristi snagu litijum-jonskih baterija.

Poput jedne od onih visokotehnoloških naprava koje smo videli u naučnofantastičnim filmovima i filmovima o superherojima, VICTA koristi sonarnu tehnologiju (upotreba zvučnih talasa) kako bi sprečila sudar sa bilo čim pod vodom. Sve ove karakteristike i specifikacije čine očiglednim da je VICTA dizajniran za odbrambeno tržište, imajući na umu Specijalne snage, uključujući Kraljevsku mornaricu.

Jedna od najneverovatnijih karakteristika VICTA broda je brzi prelaz između dva režima rada. Brod može da primi posadu od 8 ljudi, a nakon što je potopljen, posada ima mogućnost da izađe kroz vrata i pliva u okolnim vodama, pre nego što se vrati na brod i pokrene ga nazad prema površini. Zvuči neobično, zar ne? Brod može da izdrži slanu okeansku vodu zahvaljujući telu od ugljeničnih vlakana, a kompletiran je dodatkom akrilnih prozora, otvora, šarki i sistema za održavanje života.

Izvršni direktor SubSea Craft kaže: „Kroz istoriju, komandanti su sanjali o brodu koji može putovati površinom pre nego što zaroni kako bi se približila svojoj meti. Taj san je sada stvarnost”. SubSea VICTA dolazi u potpunosti u crnoj boji i prolazi kroz završna ispitivanja, a morski testovi planirani su za januar. Kako saznajemo, ovaj brod će vas koštati 9 miliona dolara.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group