Azimut predstavlja novu Megajahtu

Verovatno najpoznatiji svetski graditelj luksuznih jahti, sada predstavlja novo megaplovilo koje pomera granice.

Azimut Grande Trideck je prva tropalubna jahta kompanije. Spoljašnji stil i koncept, koji je dizajnirao Alberto Mancini, odlikuju se podignutom kabinom i dodatnim otvorenim površinama za gledanje na horizont. Na krmi broda, podignuta paluba dalje nudi prostranu spoljašnjost koja okružuje palubu za panoramski pogled od 360 stepeni.

Podignuta paluba omogućava nove zone, uključujući privatnu terasu, terasu sa pogledom na more i bar-klub. Sa ogromnom količinom prostora na brodu, i gosti i domaćini mogu u udobnom okruženju doživeti luksuz visokog opuštanja.

Ahil Salvagni dizajnirao je unutrašnjost ovog broda imajući na umu podmlađivanje, svestranost i budućnost. U okviru dizajna, Salvagni je uklonio tradicionalni trpezarijski prostor na glavnoj palubi, transformišući celo područje u neformalni salon. Time je trpezarija premeštena na gornju palubu i sposobna je da primi do 10 gostiju i šest članova posade.

Dizajn trupa kreirao je pomorski arhitekta Pierluiđi Ausonio koji je stvorio dvosturki trup koji  omogućava maksimalnu efikasnost broda. Dvostruki trup uzrokuje smanjenje otpora, istovremeno poboljšavajući stabilnost. Megajahta Azimut Grande Trideck izrađena je od ugljeničnih vlakana i dodala je osobine epoksidne smole i vinilestera kako bi dalje smanjila ukupnu težinu i poboljšala brzinu, domet i performanse potrošnje goriva.

Cena jahte trenutno nije dostupna javnosti, ali očekuje se da će iznositi stotine milione dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group