Azimut predstavlja novo luksuzno plovilo

Kompanija Azimut je toliko zadovoljna predivnim dizajnom svoje nove Magellano 25 Metri jahte, da su angažovali Gabrijel Mučina da napravi film o njoj…

Najnovija Azimut jahta, Magellano 25 Metri, ima neverovatan značaj za ovu kompaniju, zbog čega su odlučili da snime film o njoj. Nagrađivani režiser, Gabriejl Mučino, koji je režirao The Pursuit of Happyness, kao zvezdu svog novog filma će imati upravo ovu jahtu, koja predstavlja revolucionarni dizajn slavnog brodogradilišta, sa neobičnim enterijerom koji potpisuje umetnik i arhitekta, Vinćenzo de Kotis, dok je eksterijer delo holandskog nautičkog arhitekte, Kena Frajvoka. Magellano serija je svoj život optočela kao relativno funkcionalni, dugometražni kruzer pre više od deset godina, ali ih Azimut sada pretvara u plutajuću umetnost.

Enterijer sadrži ogromnu količinu fiberglasa, koji nije upotrebljen samo kao građevinski materijal, već kao originalno umetničko delo, kao ključni element dizajna. Umetnik je koristio specijalni tip smole ukrašen bronzanim prahom, kako bi površinama podario zamagljeni efekat i izgled dragocenog kamenja. De Kotis je takođe inkorporirao brušeni Verde Alpi mermer, tamni kesten, tepihe, polirani mesing, lakirano i rebrasto drvo, kako bi kreirao unikatni efekat. Njegova dva originalna remek dela vise u vlasničkom apartmanu i hodniku. U čitavom enterijeru, možemo osetiti kontinuitet, zahvaljujući upotrebi neprekidnih, fluidnih linija, kako na zidovima, tako i na formama nameštaja.

Osim materijala, De Kotis je želeo da poveća percepciju dubine, posebno u salonu, pa je ovaj prostor dizajnirao tako da vlasnici i gosti mogu uživati u pogledu na vodu iz bilo kog ugla, uz izobilje prirodne svetlosti. Stepenište je definisano ogledalima kako bi bilo “dematerijalizovano”, kako umetnik kaže, dok refleksije mora takođe obasjavaju ovaj tipično tamniji deo jahte. Tokom večernjih časova, veštačko osvetljenje koje ne uključuje samo lampe i lustere, već i svetlost ispod sofa, kreira neverovatan utisak.

Raspored jahte sa pet kabina uključuje vlasnički apartman i četiri kabine za goste, sa dve VIP, jednom singl i jednom duplom. Svi materijali koji su korišćeni za izradu potiču od Loro Piana Interiors.

Obojen tonovima mesinga, Frajvokov enterijer je zgodan na retro-futuristički način, sa superstrukturom koja je kreirana od stakla. Spiralno stepenište ide od glavnog kokpita do palube sa mostom, dok je prednji deo jahte osmišljen kao prostor za druženje. Azimut kompanija koristila je karbon na različitim sekcijama trupa, kako bi proširila volumene, bez ugrožavanja strukturalne stabilnosti.

25 Metri model ima i “hotel mode”, što je neobično za jahtu ovih dimenzija, a koja joj dozvoljava da funkcioniše bez upotrebe generatora. Tu je takođe i Bcool Active sistem održavanja higijene, koji koriste NASA astronauti. Interna struktura osmišljena je tako da emituje minimalnu količinu vibracija i buke.

Dual Mode trup upotrebljen i na drugim Azimut modelima, dozvoljava sporo i ekonomično krstarenje, kao i veće brzine od 29 milja po sekundi. Na kraju, možemo još reći da će film sa ovom jahtom u glavnoj ulozi debitovati idućeg meseca, kada će se i jahta po prvi put pojaviti u javnosti, uživo.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group