Aston Martin Quintessence AM37S stiže u Monako sa 1.040 ks

Kompanija Aston Martin dobro nam je poznata po kreiranju veoma unikatnih automobila, prepoznatljivih po stilu i neprikosnovenih po eleganciji...

Gotovo je sigurno da, kada bi nekog pravog ljubitelja automobila probudili u gluvo doba noći i onako snenom, sa memlom na kapcima, postavili fotografiju bilo kog Aston Martin modela ispred očiju, njegov pospani um automatski može prepuznati o kom se proizvođaču radi, makar to, ako ne i o kom je modelu reč, u zavisnosti od ljubavi prema britanskoj kompaniji.

Međutim, iako uvek možemo zamisliti Aston Martin ili dva, parkirane ispred mesta na kome se u Monaku održava Yacht Show sajam nautike, ali u vodi, to jednostavno nije moguće ni u najluđem snu. Ili ipak jeste. Zapravo, prošle godine kompanija Aston Martin, u saradnji sa brendom Quintessence Yachts, predstavila je plod njihovog rada u vidu AM37, luksuznog glisera stilizovanog po liku legendarnog britanskih sportskih automobila.

Sada su se ponovo vratili kreiranju brodava i svoja dostignuća u polju predstaviće od 27.-30. septembra, sa daleko moćnijim članom. Umesto para dizel motora sa 370 ks, ili benzinskih jedinica sa 430 ks, novi AM37S ispod svog trupa poseduje benzinske motore Mercury Racing koji turbini isporučuju po 520 ks, što jahti pruža kombinovanu snagu od čak 1.040 morskih konjića.

Ovo je veoma slična snaga najmoćnijm drumskom uraganu, modelu Valkyre koji razvija 1.130 ks. Plovilo koje je daleko veće i teže, ne može biti identično brzo, ali će njegova snaga svakako pružiti obilje uzbuđenja na otvorenoj pučini.

Svaka jahta iz nove linije kreirana je sa širokim opsegom opcija i dva individualna konfiguraciona primerka koji će biti prikazani u Monaku ove nedelje. Jedan od brodova biće finiširan u krem boji kože, dok će drugi biti svelije nijanse sa kožnim finišima u boji slonovače. Obe varijante na kokpitu sadrže klizeće panele kreirane ugljeničnim vlaknima, pokretnu platformu za plivanje i ekrane osetljive na dodir od 15 inča.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group