Zero SR predstavljen u Milanu

Motocikli koje proizvodi Zero Motorcycles sve više počinju da liče na prave motocikle, a ne na električne bicikle kako je to izgledalo na početku.

Dizajn motocikala sve je bolji, a isto važi i za njihovu izradu i komponente koje Amerikanci koriste. Novi Zero SR možda nije lepotan, ali je definitivno znatno privlačniji nego neki stariji primerci ovog proizvođača, koje bismo u luku zaobišli.

Uz baterije kapaciteta 11.4 kWh Zero SR donosi i opcionalno pojačanje od 2.8 kWh koje njegovu autonomiju povećava za 55 km, na ukupno 275 kilometara. To je sada već ozbiljan opseg kojeg se ne bi niko postideo, a dodamo li tome i maksimalnu brzinu od 165 km/h koju mu osigurava elektromotor ekvivalenta 67 KS i 144 Nm, dobijamo motocikl s kojim komotno možemo otići na duže putovanje.

Značajni porast snage modelu Zero SR doneo je 660 amp kontroler koji daje 24% više snage i čak 56% više obrtnog momenta nego kontroler koji je Zero Motorcycles do sada koristio.

Prvi primerci novog Zera SR bi sa proizvodnih traka trebalo da počnu da silaze početkom sledeće godine. 

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group