Yamaha predstavila 3 električna koncepta

I popularni japanski brend je odlučio da uplovi u svet električnih vozila...

Yamaha je kompanija koja je poznata po svojim motorima koji u sebi poseduju veoma snažne i glasne benzinske agregate. Ali, pošto se čitava planeta sučava sa naftnom krizom, pitanje je da li ćemo u budućnosti uopšte i moći da vozimo vozila na benzinski i naftni pogon.

Zbog toga je i Yamaha odlučila da uplovi u električne vode i da predstavi svoje električne koncepte.

Prvi model je Yamaha E01, koji podseća na velike skutere. Ovaj motor dizajniran je tako da omogući prevoz na dužim putovanjima i da obezbedi veću pređenu kilometražu pri većim brzinama.

Drugi model je E02 i on je ekvivalent malim skuterima od 50 cc. On je dizajniran da se brže puni i da pređe manje kileomtraže, ali je zato dosta agilniji i manji i dizajniran je da bude vožen isključivo u gradskim uslovima.

Za kraj, Yamaha je ostavila YPJ-YZ E-Bike, električno biciklo koje će posedovati mali električni motor koji će vam omogućiti da povremeno koristite elektro napon. Naravno, pedale su pristune i biće potrebno da ih povremeno okrećete kako biste dopunili bateriju.

Druge informacije o ovim vozilima još uvek nisu dostupne, jer je za sada samo reč o konceptima, ali iz Yamahe kažu da ćemo uskoro videti i prototipove koji će nam doneti više detalja i koji će pokazati u kojem će se smeru Yamaha kretati u budućnosti.

Foto:https://www.motorcyclenews.com

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group