VX-1 Maxi – skuter budućnosti

Ovaj motor izgleda nestvarno...

Francuski dizajner Samjuel Aguiar odlučio je da promeni mišljenje o skuterima, pa je konstruisao futurističko remek delo koje deluje kao vozilo koje bi koristio Robokap. Aguiar je inspiraciju pronašao u Poršeu 356 koji mu je poslužio kao osnovna ideja za kreiranje ovog motora. Sportske i zakrivljenje linije ovog automobila uspele su da probude futurističku viziju koju je Aguiar iskoristio i tako kreirao fenomenalnog dvotočkaša.

Pošto je predstavnik budućnosti, ovaj motor je dizajniran da radi na električni pogon i tako štiti svoje okruženje i smanjuje zagađenje. Ovaj motor poseduje mali električni agregat koji razvija maksimalnu brzinu od 120 km/h što znači da nije kreiran da postigne neke velike brzine. Njegov primarni cilje da vozaču omogući da sa jednim punjenjem pređe veliku kilometražu, tako da će vam ovaj motor omogućiti da sa jednom punom baterijom pređete 280 kilometara što je sjajna kilomeraža i za grad, ali i za otvoren put.

Motor ima vrlo aerodinamičan oblik i izgleda kao oklopno vozilo. Napravljen je od lasersko isečenih čeličnih ploča i fiberglasa koji čini da on bude izdržljiv, tvrd i lagan.

Nažalost, reč je o koncept vozilu koje je kreirano samo da nam pokaže u kom smeru budućnost moto kompanija može da krene. Samjuel Aguiar kaže da budućnost defnitivno leži u električnim vozilima koje će sigurno zameniti klasične benzinske motore i da je to zdraviji put kojim moramo ići ako želimo da opstanemo kao vrsta.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group