Valentino Rossi govori o ostanku u Yamahi

Devetostruki svetski šampion Valentino Rossi nagovestio je da želi da ostane u Yamahi i naredne sezone, u ekskluzivnom intervjuu za italijansku mrežu Sky.

Iako neki od fanova veruju da je Rossi jednostavno suviše star da dostigne MotoGP slavu još jednom, jasno je da on ima još mnogo toga da ponudi. Rossijev bivši šef tima Jeremy Burgess rekao da Italijan pokušava da uradi ono što više ne može da uradi, a odustajanje može biti pristojan potez.

Rossi je zamenio svog šefa tima prošle godine Silvanom Galbuserom, u pokušaju da donese sveže stav prema trkama i iskoristi još jednu šansu za slavu.

Pošto je završio na 4. poziciji 2013., sa 63 poena zaostatka za Danijem Pedrosom, Rossijeva prva povratnička godina sa Yamahom niije donela spektakularne rezultate kakve su neki očekivali.

Međutim, izgleda da su prošle sezone za njega i njegov tim pripremili mnogo konkurentniji motocikl. Istovremeno, Rossi je shvatio da je za vreme njegovog odsustva, Yamaha napravila motocikl da odgovara Lorencu, a da on, kao novi član tima mora da se prilagodi njemu, a ne obrnuto.

Pozitivni rezultati su već tu, Rossi je ovojio drugo mesto u Kataru. 

„Mislim da ću produžiti saradnju sa Jamahom. Nijednog trenutka nisam imao ideju da ću se povući, osećam da sam u dobroj formi, a takođe mi vožnja pruža veliko zadovoljstvo. U tome najviše uživam u životu, volim ovaj svet, kao i stil života koji dolazi sa tim kada ste Moto GP vozač, teške treninge i putovanja oko sveta. Dok god sam konkurentan nadam se da ću nastaviti da vozim“, rekao je Rossi. 

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group