Untitled Motorcycles predstavlja električni motocikl novog doba

Tehnologija elektrifikacije širom je otvorila nova vrata za dizajnere, a Ugo Ekles definitivno nije gubio vreme i odmah je zgrabio svoju priliku…

Su-osnivač i direktor dizajna Untitled Motorcycles, Ekles je pre izvesnog vremena sarađivao sa kalifornijskim brendom električnih motora, Zero. Baziran na Zero SR/F modelu, UMC XP Zero, pri čemu je Ekles od najranije faze dizajna bio deo njegovog projekta, zadržao je sve neverovatne osobine originala, iako izgleda sasvim drugačije.

Eklesova prva vožnja Zero SR/F modela asocirala ga je na upravljanje avionom, što je dovelo do inspiracije za XP dizajn. Razmišljajući u smeru kontrolnih površina aviona, XP je dobio telo iz jednog dela sa nežnim oblinama, koje se na savršen način spaja sa centralnim ramom.

Tema avio-sveta širi se i u domenu materijala korišćenih za njegovu izradu, sa aluminijumom koji predstavlja glavnu sirovinu. Finalni detalj je radikalno LED trakasto osvetljenje, koje na veličanstveni način akcentuje linije motora.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group