TMC Dumont - neverovatan TRON motor

Koncepti futurustičkih motora su sve češći, a TMX Dumont je Tron motor koji izgleda kao da je stigao iz trećeg milenijuma...

Ljudi su oduvek maštali o motorima budućnosti koji će moći da lete, pa su zato jedno vreme kreirani dvotočkaši koji su ispod svoje karoserije sadržali masivne motore letelica. Na kraju se ispostavilo da takvi motori nisu isplativi, jer su veliki potrošači i zagađivači i da nikako ne mogu poleteti samo pomoću avionskog motora.

Ipak, Tarzo Margez, kreator ovog motora, je odlučio da u njegov motor iz budućnosti ubaci masivni V6 Rolls-Royce Continental agregat koji je nekada bio srce borbenog aviona iz 60-ih godina. Rezultat je taj da ovaj Tron motocikl proizvodi preko 300 konjskih snaga, što je nenormalno mnogo za vozilo na dva točka.

Što se tiče dizajna, slobodno možemo reći da je ovo jedan od impresivnijih dvotočkaša koje smo videli ove godine. Dizajn je zaista maksimalno futuristički i istovremno deluje i minimalistički. Ne postoji mnogo detalja na motoru koji će vam privući pažnju,ali u pri plan padaju masivni motor koji se vidi ispod aluminijumske karoserije i ogromni, šuplji točkovi koji stvaraju iluziju da ovaj motor levitira.

Za sada nema informacija o tome koliko će ovaj motor koštati, niti da li je na prodaju, jer je reč o jednom jedinstvenom modelu, ali sigurni smo da će se javiti veliki broj kolekcionara koji će želeti da ga imaju u svojim garažama.

Pogledajte video klip:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group