Suzuki Katana će ponovo seći drumovima

Više slika

Više slika

Postoji svega nekoliko sportskih motocikala koji su reprezentativniji od modela Suzuki Katana, koji je obeležio osamdesete godine prošlog veka...

Ovo je bio dvotočkaš koji bez premca definiše estetiku uličnih modela ove šarene dekade. Sa retro motociklima koji ponovo dobijaju svoje mesto na tržištu u prethodnih nekoliko godina, ne postoji bolje vreme da ovakav jedan klasik dobije moderno izdanje. Upravo to se i dogodilo nedavno sa modelom 2019 Suzuki Katana. 

Jedna od ikona japanskog uličnog motociklizma ponovo postaje udarna tema, donoseći nešto uglađeniju i ugaonu estetiku, zaduženu za činjenje originalnog modela pravim melemom za oči prilikom kotrljanja ulicama. Naravno, ova mašina nije toliko zadivljujuća kao kada se tek pojavila pre gotovo četrdeset godina, ali ni danas svojom lepotom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

2019 Suzuki Katana svoj retro stil uparuje sa 999 cc velikim četvorocilindričnim motorom u ravni, dobrim za impresivnih 150 ks i zaduženim za pružanje energične i veoma žestoke vožnje. Sva ova snaga itekako je potrebna, jer se ovde radi o prilično velikom motociklu, teškom oko 215 kg, sa punim rezervoarom. Pored svega toga, motor o kome je ovde reč predstavlja modifikovanu varijantu agregata iz GSX-R1000 modela supermotocikla, sa brutalnim brojem obrtaja, što ga čini idealnim pratiocem Katana stila.

Visoki upravljač motocikla postavljen je u odnosu na sedište kako bi postavio telo u idealan položaj, tako da svako ko kupi ovaj model može njime upravljati u komfornom položaju. U ovom izdanju, ne postoje farovi na otvaranje, dok se novi model oslanja na dupli LED model, uparen sa LED štopaljkom ugrađenom u kockastom repu. Motocikl takođe dolazi sa svim modernim karateristikama i pogodnostima, zajedno sa potpuno prilagodljivom viljuškom od 43 mm sa prednje strane, KYB amortizerom pozadi i Brembo kočnicama baš kao i GSX-R1000 supermotocikl.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group