Stiže novi Ducati 916

Rođen pre tačno dvadeset pet godina, Ducati 916 brzo je postao legenda, odnosno pravi sportski motor koji se često naziva jednim od najlepših na svetu…

Ove godine, italijanski brend je odlučio da proslavi dvadeset petu godišnjicu svog ljubimca, kreirajući specijalnu verziju ikoničnog modela, koja se jednostavno naziva 25th Anniversario 916. Uzimajući elemente sa novog Panigale V4 S, novi motor je prilagođen kako bi nas asocirao na bajnu prošlost ovog modela. I dok Ducati V4 Panigale sa svojih 226 konjskih snaga ima svoje posebno mesto u svetu motora, za neke, on nije bio dovoljan. Baš iz tog razloga, Ducati brend je odlučio da sve to prenese na novi nivo, kreirajući nešto sasvim posebno, što bi jednog dana moglo dobiti svoj sopstveni kultni status.

916 dobija neke početne elemenete od Panigale V4 S modela, sa Ducati Corse prednjim ramom, belim akcentima na telu, Shell logoima i #1 oznakama. Između ostalog, motor dolazi sa Akrapovic prigušivačem, točkovima od magnezijuma, trkačkim ekranom i karbonskim blatobranima napred i nazad, i rukohvatima trkačkog stila.

916 takođe prati korake Ducati motora devedesetih koji su imali suva kvačila, tako da je i on dobio sličan model, sa karbonskom navlakom, koja vam omogućava da vidite kako se vrte i rade svoj posao. Ukupno, biće proizvedeno 500 916 modela, pri čemu će svaki od njih dobiti svoj sopstveni broj, osim broja #5, koji će biti posvećen Karlinu Duneu, koji je nedavno poginuo u nesreći na Pikes Peaku. Motor sa brojem pet će biti aukcijski prodat, pri čemu će profit otići Duneovoj majci.

Ostali motori će biti dostupni kod dilera širom sveta početkom idućeg oktobra, sa baznom cenom od 47.200 dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group