Specijalni BMW nemačkog tjunera Freda Kodlina

Prvi član Sturgis moto kuće slavnih zapravo nije bio čovek rođen u SAD, već Fred Kodlin, nemački specijalista za tjuniranje i prilagođavanje modela koji je nedavno sarađivao sa kompanijom BMW kako bi zajedno predstavili unikatni i specijalno prilagođeni motocikl, baziran na BMW R18 B seriji...

Rezultat mesecima dugog rada, predstavlja redizajnirani motocikl, koji je zahtevao značajnu obradu metala i zadivljujući broj promena. Ono što je kupac dobio njegov tvorac naziva R 18 B Heavy Duty modelom. Kao što je tipično za ovog tjunera, motocikl ne poseduje prednje vetrobransko staklo i stiže sa linijom koja se oštro spušta na zadnjoj strani. Oko zadnjeg točka, linije karoserije sudaraju se sa specijalnim bočnim odeljcima koji formiraju struk motocikla kada se posmatraju odozgo.

Kao dodatak ukupnom estetkom utisku, ovi ostavinski segmenti su takođe u potpunosti  funkcionalni, dok se u desnom nalazi kompresor jedinice vazdušnog vešanja. Ovaj sistem podiže i spušta motocikl za manje od jedne sekunde, a uprkos tome što je ovo samo po sebi dovoljno impresivno, ono je pre svega velika pomoć prilikom parkiranja, zbog toga što motocikl legne na skriveno postolje, delujući jednostavno kao da samostalno stoji.

Kodlin i njegova ekipa proveli su tri meseca radeći samo na metalnim segmentima, kreirajući novi rezervoar i nove blatobrane koji idu oko dvedesetjednoinčnog prednjeg točka, dok prednji spojler stiže sa ugrađenim trobojnim sistemom donjeg osvetljenja.

Boja ovog motocikla kreirana je od strane Marsela Sinvela, koji je više tatu umetnik nego farbar vozila, ali je ipak odradio neverovatan posao za ovaj specijalni projekat. Pruga na boku motocikla predstavlja omaž stotoj godišnjici BMW Motorrad odeljenja, dok su dvotonski elementi inspirisani mešanjem boje. Pored toga, Kodlin je tokom kreiranja ovog specijalno prilagođenog dvotočkaša nemačkog brenda takođe sarađivao i sa svojim sinom Lenom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group