Savršena Yamaha pravljena po meri

U svetu motora, u poslednjih nekoliko decenija svedoci smo neverovatnog napretka, kako po pitanju dizajna, tako i po pitanju performansi…

Sve više brendova odlučuje da svoje finansije usmeri prema istraživanju i razvoju, sa ciljem kreiranja dvotočkaša koji na prvi pogled može da osvoji srce svakog ljubitelja. Ipak, kada jedan renomirani brend odluči da preuzme odgovornost za naručeni projekat iz Bonesheart kompanije, svi fanovi motora iz čitavog sveta ne mogu da dočekaju trenutak i vide ga u akciji.

Upravo sa tim na umu, dva apsolutno najbolja kreatora prilagođenih motora i vozila pravljenih po meri iz Ujedinjenog Kraljevstva, uložila su svoje vreme, trud, nerve i novac, kako bi zajednici ljubitelja predstavili veličanstveni McLaren Orange Yamaha MT-10 model, koji je kreiran za jednu specifičnu lutriju.

Ovaj motor nije zapostavljen u odseku performansi, kako to često biva kada se radi o tjuniranju postojećih modela, jer se oni u većini slučajeva menjaju samo sa estetskog stanovišta dok u svojoj srži ostaju isti kakvi su i bili. Specijalno izdanje koje vam predstavljamo koristi motor od 998cc sa četiri cilindra u ravni, a uspešno generiše 158 konjskih snaga. Morate priznati da to nije za šalu, kada se radi o kompletno ogoljenom motoru, koji koristi nekoliko slojeva ugaone plastike i lažnih usisnika.

Kako bi ovaj motor dobio svoj oklop kompleksnog dizajna, veliki broj njegovih delova je morao biti skinut i ponovo procenjen i obrađen. Dodatak novog nosača fara, spuštenog LED sveta, blatobrana rađenog po meri i ručno obrađenih panela, uz sedište tapacirano alkantarom, u svakom slučaju je prenelo ovaj motor na neki sasvim novi nivo.

Motor je dobio novu siluetu, dodavanjem savijenog i formiranog aluminijuma na postojeći ram. Veličanstvena narandžasta boja ovog motora odabrana je na zahtev klijenta, a verovatno i vas, kao in as, direktno asocira na McLaren 570 GT automobil kojim je i inspirisana.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group