Sagway bi ove godine trebalo da predstavi svoj inovativni motocikl na vodonik

Više slika

Više slika

Segway je najpoznatiji po izgradnji interesantnih ličnih transportera, ali njihov poslednji proizvod predstavlja interesantan futuristički motocikl nazvan Apex H2...

Sa izgledom nečega iz filmova naučne fantastike, Apex H2 predstavlja uglađen motocikl minimalističkog prednjeg vizora, tankog prednjeg fara i velikih točkova koji deluju kao da levitiraju zahvaljujući postavci duplih pivotirajućih viljušaka.

Ostale primentne karakteristike uključuju aerodinamičnu karoseriju i lako dostupni odeljak, u kome se nalazi zamenjiva boca vodonika. Ovaj kanister koristi se za napajanje vodoničnih ćelija motocikla i proizvodnju električne energije namenjene električnom agregatu.

Malo toga je dodatno poznato o ovom pogonskom sklopu, ali kompanija tvdi da motocikl poseduje 80 ks. Ovo, prema navodima, omogućuje Apex H2 modelu da ubrza do stotke iz meste za manje od četiri sekunde i razvije maksimalnu brzinu limitiranu na 150 km/h.

Uprkos tome što izgleda kao koncept, Electrek tvdi da je motocikl planiran za premijerno tržišno predstavljanje do kraja ove godine. Segway je čak listovao i startnu cenu svog modela, koja iznosi 9.014 evra i uopšte ne zvuči loše.

Bilo kako bilo, najinteresantnije je to što se kompanija Segway odlučila za upotrebu vodoničnog pogonskog sklopa, uprkos činjenici da on dodaje kompleksnost i kilažu svakoj konstrukciji. Pored toga, važno je napomenuti da stanice namenjene dopuni vodonika nisu zastupljene u velikom broju, ali bi upotreba kanistera ovog gasa mogla alternativno predstavljati rešenje problema zbog svoje šire zastupljenosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group