Renard GT – Karbonska zver

Ovakav dvotočkaš se zaista retko viđa...

Evo motora koji je napravljen da okreće glave. Renard GT izgleda kao vozilo iz nekog stripa i jasno poručuje da je snažan kao munja. U njemu se nalazi V2 agregat koji razvija 130 konjskih snaga i obrtni momenat od 8.000 obrtaja u minuti. Maksimalna brzina koju može da dostigne je 230 Km/h, što znači da će malo ko smeti da stane na crtu sa vama.

Vizuelni utisak koji ovaj motor ostavlja je veoma neobičan. On izgleda jednostavno, ali takođe pokazuje svoju brutalnu snagu. Sve se čini prenaglašenim, a ram i karbonski delovi deluju teško i robusno. Podseća na „oldschool naked“ modele, jer ga krasi cirkularni far koji se nalazi na prednjem delu.

Prednja viljuška je prilično zanimljiva i zaista privlači oko posmatrača, dok se žuti amortizeri blago naziru i razbijaju crnu i mračnu notu koju donosi ovaj motor.

Rep je veoma kratak i omogućava sedište za samo jednog vozača. Na prvi pogled, sedište deluje vrlo neudobno, ali pošto ga nismo vozili, o tome ne možemo da sudimo.

Još uvek nije poznato u koliko će primeraka biti proizveden i koliko će koštati, ali nadmo se da ćemo u skorijoj budućnosti uspeti da vidimo i provozamo ovo čudovište na dva točka.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group