Prvi Aston Martin motor testiran na trkačkoj stazi

Napokon možemo videti na šta je sve spreman ovaj dvotočkaš...

Aston Martin i Brough Superior pre nekoliko meseci su otkrili AMB 001, novi motocikl ograničene serije koji je debitovao na sajmu motocikala u Milanu.Novi superbike će biti ograničen na samo 100 primeraka koji nude spoj Aston Martin dizajna i najsavremenijeg inženjeringa Brough Superior kompanije.

Dovršen u Aston-ovim trkačkim bojama Stirling Green i Lime Essence na matiranim crnim točkovima, vilicama i kočionim sklopovima, novi AMB 001 koristi kućište od karbonskih vlakana, a pokreće ga V-tvin motor sa 180 KS, dok je njegova težina 180 kg.

„To je ono što verujemo da bi trebalo da bude vrhunski motocikl i veoma smo ponosni što smo prvi put videli krila Aston Martina na motociklu“, rekao je Marek Rajhman, izvršni potpredsednik kompanije Aston Martin i glavni kreativni direktor. „Gotov proizvod je zaista prekrasan motocikl, dizajnersko i inženjersko umetničko delo. "

Posle zvaničnih predstavljanja i prikazivanja, sada je ovaj motor napokon izvezen na trkačku stazu, gde je pokazao svoju moć i sposobnosti.  Tačne informacije o performansama još uvek nisu poznate, ali je poznato da će jedan primerak ovog motora koštati 108.000 evra.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group