Prvi Aston Martin motor napokon otkriven

Aston Martin i Brough Superior otkrili su AMB 001, novi motocikl ograničene serije koji je debitovao na sajmu motocikala u Milanu.

Novi superbike će biti ograničen na samo 100 primeraka koji nude spoj Aston Martin dizajna i najsavremenijeg inženjeringa Brough Superior kompanije.

Dovršen u Aston-ovim trkačkim bojama Stirling Green i Lime Essence na matiranim crnim točkovima, vilicama i kočionim sklopovima, novi AMB 001 koristi kućište od karbonskih vlakana, a pokreće ga V-tvin motor sa 180 KS, dok je njegova težina 180 kg.

„To je ono što verujemo da bi trebalo da bude vrhunski motocikl i veoma smo ponosni što smo prvi put videli krila Aston Martina na motociklu“, rekao je Marek Reichman, izvršni potpredsednik kompanije Aston Martin i glavni kreativni direktor. „Gotov proizvod je zaista prekrasan motocikl, dizajnersko i inženjersko umetničko delo. "

Snažna skulpturalna forma novog superbika naglašena je perajem od karbonskih vlakana koji ide duž čitave dužine rezervoara za gorivo pre nego što prođe ispod sedišta i izađe na zadnji deo.

Novi AMB 001 biće izgrađen i ručno sastavljen u fabrici kompanije Brough Superior u Tuluzu, u Francuskoj. Svaki od 100 planiranih primera biće ponuđen sa cenovnom cenom od 108.000 evra, a prve isporuke počinju od kraja 2020. godine.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group