Povratak legende: Novi Suzuki Hayabusa uskoro stiže

Više od godinu dana nemoguće je kupiti potpuno novi Suzuki Hayabusa u Evropi jer legendarni hiper motocikl nije uspeo da ispuni ograničenja emisije Euro4. Zbog toga Suzuki inženjeri naporno rade na potpuno novoj verziji.

Poslednjih meseci nekoliko Suzukijevih fotografija nagoveštavalo je izgled i tehnologiju sledećeg Hayabusa modela. Uspeli smo da pronađemo sliku makete od stiropora, koja pokazuje model novog motora. Jasno je da novi dizajn potiče od starog i da prati klasičnu liniju, ali takođe se primećuje i dosta promena u samom izgledu.

Iako nema vesti o agregatu, pojedini izvori govore da će motor Hayabuse biti 1440cc, a da će snaga će verovatno ostati oko 200ks, koa i kod prošlog modela.

Među novim patentima su elementi specifični za emisiju gasova, uključujući kanister sa ugljenikom za filtriranje isparenja goriva i drugi redizajnirani izduvni sistem sa proširenom sakupljačkom kutijom u kojoj se skrivaju dva katalizatora.

Ako sve ide po planu, očekujemo da novi motor vidimo krajem 2020. kao model 2021. sa stilom koji će verovatno biti sličan modelu 'Concept GSX' koji je prikazan na Sajmu automobila u Tokiju 2015. godine.

Foto: www.motorcyclenews.com

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group