Otkrivena cena novog Vyrus Alyen 988 modela uz sve ostale detalje

Ovaj opako stiliovani karbonski model, koristi prethodnu generaciju Ducati Panigale motora sa ramom od magnezijuma…

Iako nas svojim izgledom podseća na rekvizit post-apokaliptičnog naučno fanstatičnog filma, ovaj motor je konačno došao do proizvodne trake i može biti vaš. Njegovo ime je Vyrus Alyen 988, a nastao je kao delo butik radionice iz Italije, koja je svoje ime napravila upravo zahvaljujući modelima poput ovog.

Njihovo najnovije izdanje pozajmilo je 1285 L-twin motor od prethodne generacije Ducati Panigale, koji proizvodi 205 bhp pri 10.500 rpm. Ram, sa druge strane, pripada isključivo Vyrus modelu, a napravljen je od magnezijuma. Njegova baza točkova je za 140 mm duža u odnosu na model od kog je Alyen pozajmio pogonski sklop, dok je veći deo njegovog ela kreiran od karbonskih vlakana. Točkovi su takođe karbonski, a u slučaju da želite karbonsko-keramičke kočnice koje će se savršeno uklopiti sa njima, ta opcija vam je na raspolaganju.

Moramo naglasiti da ovaj motor nije neobičan samo zbog svog nekonvencionalnog izgleda – on se otarasio tradicionalne viljuške u korist neobične postavke upravljača. Prednji točak povezan je sa ramom uz pomoć viljuške koja deluje kao da bi prirodnije izgledala u zadnjem delu motora, dok je upravljač akcentovan čeličnim kablovima.

Brojni veliki proizvođači poigravali su se ovim konceptom u prošlosti, ali se ideja po svemu sudeći nikada nije primila, dok je Vyrus jedina kompanija koja je istrajala u svojoj nameri. Oni su se verovatno držali te putanje jer se idealno uklapa uz divlju estetiku, ali i zbog činjenice da je ovaj motor kolekcionarski primerak u koji će se entuzijasti širom sveta zaljubiti na prvi pogled.

Još jedan detalj koji će vas oboriti sa nogu jeste njegov upravljač, koji je proizveden CNC metodom od jednog bloka aluminijumske legure poznate kao Ergal, a dobio je štitnike koji su kreirani od karbona. Prema navodima, ovaj model će koštati oko 100.000 dolara.

D.Ć.

Foto: CarThrotle

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group