Novi koncept potpuno električne kroserice kompanije Yamaha

Više slika

Više slika

2018. godine, Yamaha Motor Group objavila je svoj Environmental Plan 2050 projekat, koji cilja ka tome da sve svoje divizije pretvori u potpuno karbonski neutralne do polovine stoleća...

Za petama ove objave, Tuning Fork Company izbacila je nekoliko potpuno električnih koncept motocikala, uključujući protonski napajane kroserice, poznatije kao TY-E. Nakon četiri godine i napretka u polju elektrifikacije, japanski proizvođač motocikala vratio se na početak i krenuo da razvija drugu generaciju TY-E prototip modela, koji poseduju brojna poboljšanja i moderne tehnologije.

Kreirane pod FUN x EV razvojnim konceptom kompanije Yamaha, nove električne kroserice ciljaju ka iskorišćavanju neparalelnog ubrzanja i niskog obrtnog momenta koji EV pogonski sklopovi omogućuju. Ne samo da je novi AC sinhroni motor potpuno redizajniran, dobijajući mehaničko klačilo i zamajac koji je uparen sa specijalno programiranim i jako optimizovanim elektronskim kontrolerom, već njegova litijum-jonska baterija iz koje crpi energiju sada poseduje 2,5 puta veću snagu i kapacitet u poređenju sa onom iz 2018. godine, istovremeno težeći 20% manje.

Dodatna smanjenja kilaže omogućena su putem upotrebe najnovijih monoblok šasijskih segmenata, unikatne X centralne strukture, kreirane od posebne plastike ojačane ugljeničnim vlaknima radi poboljšane čvrstine. Motocikl sada poseduje odnos snage i kilaže kao benzinski napajana kroserica od trista kubika, sa tačno 70 kilograma ukupne težine. Trenutno predstavljen kao koncept bez najavljenih planova za ulazak u proizvodnju, ovaj ultra-lagani električni motocikl takođe dolazi i sa 13,4“ rastojanja od zemlje, zajedno sa bazom točkova od 51,5 inča.

Nedavno predstavljen na četrdeset i devetom Tokyo Motorcycle Show sajmu motocikala, novi TY-E 2.0 imaće svoj takmičarski debi u selektovanim trkama FIM Trial World Championship takmičenju, koje startuje u junu, sa jedanaestostrukim nacionalnim šampionom Kenučijem Kurojamom za upravljačem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group