NOVI KAWASAKI NINJA 300

Da li ste se nekada zapitali zašto se predstavljanje nekog japanskog automobila ili motocikla nikad ne dešava ponedeljkom? To je zato što kod njih početak nedelje nije rezervisan za velike stvari. Stoga nije čudno što su umesto početka nedelje, izablrali sredinu za prezentaciju nove Mazde 6, ali i novog Kawasaki-jevog modela Ninja 300.

Nova Ninja 300 vizualno je identična verziji s 250 kubika koju je Kawasaki otkrio u Japanu samo s jednim očitim razlikom, većim hodom cilindra. Taj hod cilindra koji je povećan na 49 mm doneo je ovom Kawasaki-ju kapacitet od 296 kubika i porast snage na 40 konja i 27 Nm obrtnog momenta

Porast kapaciteta i snage pratila je i ostala tehnologija tako da je model Ninja 300 dobio novo kvačilo i ABS. Koliko god uvođenje “slipper” kvačila delovalo smešno na motociklu ovakvog obima ono će uvak doprineti sigurnosti motocikla jer će spriječiti blokadu zadnjeg točka i njegovo klizanje prilikom promena stepena prenosa. U kombinaciji s ABS-om to bi novu Ninju 300 trebalo učiniti znatno sigurnijim motociklom za vozače početnike koji se još nisu navikli na vožnju u raznim vremenskim uslovima.

Vizuelno gledano nova Ninja 300 velik broj detalja preuzima od veće braće i sestara. Tako na njoj možemo primetiti elemente s modela ZZR1400, Ninja ZX-6R i Superbike ZX-10R. 

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group