Newron Motors EV-1 - električni motor od drveta

Francuski proizvođač motocikala Newron Motors predstavio je jedan od najneverovatnijih električnih motora koje smo ikada videli!

Jednostavno nazvan EV-1, ovaj futuristički dvotočkaš izrađen je od vrlo iznenađujućeg materijala - drveta - i izgleda kao funkcionalno umetničko delo i inženjersko čudo koje kombinuje dizajn inspirisan sajberpankom sa impresivnom tehnologijom i performansama.

Ovaj jedinstveni električni motocikl izgrađen je oko velikog cilindričnog akumulatora, okruženog prelepo oblikovanim karoserijama koje mogu biti izrađene od vrhunskog drveta po vašem izboru - hrasta, belog jasena ili crvene kedrovine. Dizajn je gotovo u potpunosti prilagodljiv, a budući kupci mogu čak dodati suvozačko sedište, držače za noge i mnoge druge dodatke.

Newron Motors planira da proizvede samo 12 jedinica svog očaravajućeg EV-1 modela, a poručbine već počinju. Konačna cena biće negde oko 60 000 evra (oko 67 000 dolara), a isporuke bi trebalo da stignu 2021. godine.

Motor ima izvanredan domet od 300 km/h po gradu i 220 kilometara po autoputu i može se napuniti do 80 procenata u samo 40 minuta preko CCS priključka za brzo punjenje. Izložena litijum-jonska baterija pokreće PMK motor od 75kW  i obrtnim momentom od 240 Nm, što je dovoljno da ovu lepotu izbaci od 0 do 100 km/h u tri sekunde.

Naravno, budući da je ovo električni motor, on dolazi s brojnim visokotehnološkim funkcijama kao što su povezivanje pametnih telefona, ugrađenim GPS-om, Bluetooth-om, pa čak i aplikacijom koja prikazuje statistiku motora, poput nivoa baterije, kilometraže i mnogih drugih informacija.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group