Koncept neverovatnog BMW kafe rejser modela budućnosti

Zahvaljujući njegovim futurističkim karakteristikama, dizajnerski jezik novog koncept motocikla neodoljivo podseća na zadivljujući Aston Martin AMB 001 model…

Međutim, nova dizajnerska studija kreirana je od stane holandskog dizajnera Sabina Lerentvelda i iznenadiće mnoge jer se zapravo radi o motociklu zamišljenom za konceptualizaciju BMW kafe rejsera, ali ipak ne deluje kao bilo koji model ove vrste nemačkog brenda viđen do današnjeg dana, niti poseduje karakterističan bokser motor bavarskog proizvođača.

Konceptualni dvotočkaš holandskog umetnika, deluje više kao studija futurističkog sportskog motocikla, inspirisanog dizajnerskim elementima superautomobila, a za takvu konotaciju postoji mnogo razloga, pre svega taj što je bogati portfolio Sabina Lerentvelda prepun konceptualnih projekata divljih sportskih četvorotočkaša i hiperautomobila.

Crno/zlatna kombinacija boja konceptualnog motocikla izgleda zadivljujuće i deluje da svoju inspiraciju duguje jednoj od najznačajnijih i najunikatnijih liverija najbržeg cirkusa, predivne kombinacije sa John Player Special Lotus F1 bolida namenjenih 1985. godini. Sa druge strane, dizajner je ponudio rendere i u drugim šemama boja, a jedna od njih je i crveno/zlatna, koja motociklu pruža neodoljiv izgled Iron Man modela.

Ram motocikla deluje kao da je potpuno kreiran od ugljeničnih vlakana, dok su svi ostali elementi izrađeni od metala. Karoserija nastavlja ovaj minimalistički pristup, zbog čega je čak i štop svetlo integrisano u zadnji deo rama. Naspram svih ovih futurističkih elemenata nalaze se standardni mrežasti točkovi opremljeni Pirelli pneumaticima, dok je podeljeni LED far zadužen za oponašanje ikonične prednje maske kompanije BMW i kompletira izgled ovog predivnog kafe rejsera.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group