Kingston Customs predstavio unikatni BMW za stoti rođendan Motorrad brenda

Više slika

Više slika

Kao deo reklamne mašinerije, divizija motocikala kompanije BMW svetski priznatim modifikatorima i specijalistima za kreiranje unikatnih mašina pruža priliku da rade na nekim od njenih modela kako bi videla šta će na kraju ispasti...

Ovakvi potezi rezultiraju uvek potpuno zadivljujućim modelima, ali se gotovo ni jedan od njih ne može meriti sa poslednjom impresivnom kreacijom, nazvanom The R18 The Crown. Iako ovo zvuči kao neka Netflix drama, zapravo je reč o ekstremno aerodinamičnom specijalu koji je kreiran u oviru proslave stotog rođendana BMW Motorrad.

Predstavljen na BMW Motorrad Days događaju u Berlinu, ovaj čudesni motocikl kreiran je od strane Dirka Oehlerkinga, iz kompanije Kingston Customs. Operišući u rurskoj oblasti poslednjih trideset godina, ovaj čovek je postao poznat širom nemačke po svojim unikatnim kreacijama na dva točka, tvrdeći da mu je ovo poslednje umetničko delo najbolja kreacija do sada.

Kao što možemo očekivati, opširnost ovog specijalnog optimizacionog programa zahtevao je brojne modifikacije motocikla, tako da, na primer, prednja viljuška više ne postoji i sada je zamenjena duplom oscilirajućom viljuškom sa centralnim amortizerom.

U međuvremenu, osmolitarski rezervoar i drugi spoljni paneli kreirani su od dvomilimetarskog aluminijuma, sa svakim panelom sečenim, oblikoanim i ručno obrađenim kako bi se kreirao minimalistički oblik, dok je aluminijumsko sedište postavljeno pravom kožom.

Izduvne cevi od nerđajućeg čelika takođe su ručno izrađene, ali je iznenađujuće veliki broj elemenata stsigao upravo iz BMW pogona. Prema tome, boxer motor je ostao u fabričkom stanju, baš kao i zadnje vešanje, far i brojni instrumenti, oprema za menjanje brzina i bočna stopa koji takođe stižu sa originalnog modela.

Za kompletiranje čitavog dizajna, Oehelrking se opredelio za Champagne Platinum boju sa bisernim detaljima, na kraju dodajući moćne grafike i BMW logoe sa krunom svoje kompanije, koji deluju kao šlag na torti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group