Kawasaki Z-10R

Kawasaki je predstavio novi model dvotočkaša koji će biti dostupan 2016. godine...


Kawasaki ZX-10R predstavljen je u Španiji pre nekoliko dana i odmah je pokupio oduševljenje svih prisutnih. Motor je prvenstveno kreiran za Superbike prvenstvo, ali pretpostavljamo da će kasnije biti dostupna i slabija, legalna verzija koju ćemo i mi smrtnici moći da kupimo.

Iako je novi model vrlo sličan prethodnom, Kawasaki tim tvrdi da će ovaj novi motor imati znatno bolje performanse, što ćemo uskoro moći i da vidimo.

Vizuelno, ovaj motor izlgeda vrlo „opasno“ i „namršteno“ što je i za očekivati od sportskog motora. Prikazan je u dvobojnoj varijatni sa zelenim i crnim nijansama, koje su karakteristične za Kawasaki motore.

Ovaj motor lakši je od prethodnog za 20 % što je velika razlika i to će definitivno poboljšati vreme ovog motora na stazi. On je takođe opremljen sa najsavremenijim elektronskim pomagalima koji pomažu oko kočenja, upravljanja i drugih funkcija, pa će znatno olakšati vozačima.

Kawasaki ZX-10R pokreće vodeno hlađeni motor od 998 kubika koji je u stanju da razvije 270 konskih snaga, što je priznaćete, vrlo impresivno.

Informacije o ceni nisu poznate, ali pretpostavljamo da će Kawasaki to objaviti kada bude predstavio uličnu, tj. gradsku verziju ovog motora koja će biti namenjena široj upotrebi.

 

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group