Kawasaki predstavio novi NINJA model

Nakon što je dominirao Superbike takmičenjem od 2015. godine sa šest uzastopnih titula, bilo je vreme da Kawasaki ažurira svoj vodeći superbajk..

Zato su  predstavljeni 2021 Kawasaki Ninja ZXS-10R i ZXS-10RR modeli koji stižu sa mnoštvom ažuriranja. Počevši od dizajna, najveća i najuočljivija promena dolazi u obliku redizajniranog oklopa koji odgovara najnovijem dizajnerskom jeziku kompanije Kawasaki. Farovi na modelima 2021 su uži i udubljeni, a karoserija takođe poseduju jaču aerodinamiku. Prema Kawasakiju, promene su pomogle da se poveća sila potiska za 17 procenata i smanji vuča za 7 procenata.

U pogledu mehaničkih promena, motor 2021 Ninja ZKS-10R je ažuriran elektronski pokretanim ventilima, novim prenosnim odnosima, vazdušno hlađenim hladnjakom ulja i izduvnim sistemom koji ispunjava zahteve Euro 5.

Uprkos promenamakoje je zahtevala ekologija, 1.0 litarski agregat nije doživeo gubitak snage. Kawasaki još uvek nije zvanično objavio brojke o snazi, ali verujemo da će motor biti snažniji od 200KS.Šasija je takođe remontovana drugačijom geometrijom, zajedno sa dužinom i nižim sedištem nego ranije radi poboljšanih performansi na trkčakim stazama.

Cena ZKS-10R u SAD počinje od 16.399 dolara, dok trkački ZXS-10RR ima cenu od 28.999 dolara.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group