Harley Davidson vraća najvećeg buntovnika u punom sjaju 40 godina kasnije

Kompanija Harley Davidson po prvi put je predstavila svoje FXRT model davne 1983. godine u vidu crvenih touring motocikala koji su obožavani zbog dizajna svog rama i uglađene transmisije, postajući sinonim kalifornijske kontrakulture ove dekade...

Sada, sa četrdesetom godišnjicom ove legendarne serije koja je iza ugla, kompanija je predstavila ograničeno izdanje lou rajdera nazvano El Diablo. Moderna reinterpretacija FXRT modela, El Diablo, predstavlja pravi pakao na točkovima, opremljen FXRT Sport Glide aerodinamičnom formom, trostruko podeljenim Softail usisnicima vazduha i V-Twin Milwaguue-Eight 117 agregatom koji pruža 169,5 Nm obrtnog momenta pri 3.500 rpm.

„Low Rider El Diablo predstavlja modernu reinterpretaciju ikoničnog modela 1983 Harley-Davidson FXRT i kao takav on je prezentacija kreativnih vremena u kojima je rođen“, izjavio je Bred Ričards, kreativni direktor i potpredsednik dizajnerskog odeljenja kompanije Harley Davidson.

U pogledu estetike, ovo znači da novi motocikl stiže sa trotonskom šemom boja koja je akcentovana zlatnim i crnim detaljima, pametnim prelazima i jasnim elementima koji omogućuju efekat bombone, dok su sve ove karateristike ručno primenjene od strane umetnika u Gunslinger Custom Paint fabrici u Koloradu. Točkovi nove linije kreirani su od ojačanog aluminijuma koji je finiširan kontrastnim, tamno bronzanim tonom, dok je motocikl opremljen i sa napumpanim Rockford Fosgate audio sistemom.

Američki brend kreiraće svega 1.500 specijalno označenih jedinica u seriji, koje će prema planovima stići u njena predstavništva kasnije ove godine, sa startnom cenom od 27.999 dolara bez bilo kakvih specijalnih prilagođavanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group