Gonzo Motorcycles predstavlja Type C 'Odin's Fury'

Svako ko vidi novi model Nimbus Type C ‘Odin’s Fury’ kompanije Gonzo Motorcycles po prvi put, može pomisliti da je dizajniran kako bi se borio na pravolinijskim trkama...

Iako ovaj koncept ne poseduje previše sličnosti sa donorom Nimbus Type C modelom na kome je baziran, ovaj istorijski motocikl, koji je originalno kreiran od strane proizvođača usisivača, poseduje neverovatan motor izliven u jednom boloku i uparen sa pogonom vratila.

Kada je danski proizvođač motocikala, veliki pronalazač i višestrani naučnik Lars Nilsen, odlučio da kreira ‘Odin’s Fury’ kako bi se takmičio u seriji do 750 cc, kod svoje kuće kreirao je ram, prilično aerodinamičan, retro stila, testirao njegove karakteristike na Bonvilskim slanim poljima tokom AMA Speed Week događaja, a ostatak modela baziran je oko njega.

Potpuno novi ram kreiran je u veoma robusnoj konfiguraciji u zadnjem, a dobio je Sportster viljuške na prednjem, upravljačkom delu. Točkovi su zamenjeni za par sa Honda Goldwing modela. Rezervoar za gorivo i boja limarije dolaze od nepoznatih donorskih vozila.

Ranih devetstotih godina, danski proizvođač usisivača Fisker and Nielsen, okrenuo je svoje interese ka proizvodnji motocikala. Sa titulom prvog evropskog proizvođača koji je kreirao usisivač sa električnim motorom, osnivači ove bratske kompanije razvili su koncept unikatnog motociklla za koji su se nadali da će nadmašiti i iznenaditi ostale proizvođače. Nova proizvodna kompanija koju su oni osnovali nazvana je Nimbus Motorcycles, čiji je prvi motocikl, 750cc inline 4, stigao na tržište 1920. godine.

14. godina kasnije druga Nimbus linija izbačena je sa restilizovanim dizajnom motora. Nazvan Type-C, ovaj motor je takođe koristio vratilo i dobio je nadimak Humlebein, ili bumbar na engleskom, zahvaljujući zvuku koji proizvodi tokom rada. Bumblebee je predstavljao veliki uspeh u Danskoj i postao motocikl koji je vožen od strane policijskih snaga, poštanske službe i vojske.

N.Đ. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group