Ducati predstavio Superleggerra V4 model

Ducati je nedavno skinuo omote sa neverovatnog Superleggera V4 modela koji  teži svega 152 kg i ima 231 konjsku snagu.

Ovaj ultra laki sportski motor zapravo je prvi svetski proizvodni motocikl koji ima celokupnu nosivu strukturu napravljenu od ugljeničnih vlakana - što znači da su okvir, podokvi, pa čak i točkovi od karbonskih vlakana.

Ograničen na samo 500 jedinica, Ducati Superleggera V4 mogao bi biti jedan od najupečatljivijih motocikala ikada napravljenih. Ovu zver pokreće V8 motor od 998 kubika koji je u stanju da proizvede 220 KS u voznoj specifikaciji i 231 KS kada je opremljen specijalnim Akrapovićevim izduvnim sistemom koji je savršen i za upotrebu na stazi.

Motor se takođe ističe svojim oštrim aerodinamičkim krilima od karbonskih vlakana na karoserijikoji poboljšavaju stabilnost motora. Aerodinamični dizajn poboljšava stabilnost pri kočenju, a takođe smanjue šanse da se prednji točak podiže sa zemlje kada previše okrećete gas.

Superleggera V4 sadrži lagani sistem vešanja Ohlins, sa titanijumskim amortizerom i ventilima koji potiču od GP-a koji poboljšavaju prigušenje, a tu su i Brembo kočnice visokih performansi, poseban poklopac hladnjaka izrađen od čvrstog aluminijuma i ključ za paljenje po narudžbi koji pokazuje broj šasije svakog modela. Ducati već prima narudžbe za ovaj model i počeće s isporukama u junu 2020. godine.

Foto:luxatic.com

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group