Ducati Monster Senna predstavljen kao omaž trkačkoj legendi

Više slika

Više slika

Specijalno izdanje Monster modela odaje počast Ajrtonu Seni i ima boje inspirisane njegovom kacigom...

Ajrton Sena je preminuo pre trideset godina, ali njegova legenda nastavlja da raste. Najnovija posveta ovom velikanu dolazi od brenda Ducati, koji je predstavio specijalno izdanje Monster modela u čast slavnog vozača Formule 1.

Motor će sigurno privući pažnju svojim šarenim izgledom koji je inspirisan Seninom kacigom. Kao rezultat toga, model oponaša brazilsku zastavu i ima upečatljiv spoj žute, zelene i plave boje.

Poboljšanja tu ne prestaju, jer je Monster opremljen prigušivačima od karbonskih vlakana, osloncima za noge od aluminijuma i posebnim kovanim aluminijumskim točkovima. Tu su i plavo sedište, jedinstvena pločica i prilagođena animacija za pokretanje na 4,3-inčnom displeju.

Motor je takođe opremljen litijum-jonskom baterijom i blatobranima od karbonskih vlakana. Ova poboljšanja verovatno objašnjavaju zašto Sena model teži 4,5 kg manje od standardnog modela.

Snagu ovom modelu daje poznati Testastretta dvocilindrični motor koji proizvodi 110 KS (82 kW / 111 PS). Kupci će takođe pronaći potpuno podesivo Öhlins ogibljenje i Brembo kočioni sistem sa žutim čeljustima.

Proizvodnja je ograničena na 341 jedinicu, a ovaj broj odaje počast 41 pobedi i 3 svetske titule koliko ih ima Ajrton Sena. Cena kreće od 25.000 dolara, a kupci će dobiti sertifikat o autentičnosti kao i pokrivač za motocikl.

Ducati i Sena imaju dugu zajedničku istoriju, jer je Klaudio Kastiglioni, tadašnji vlasnik kompanije, 1990. godine poklonio trkaču model 851 SP. Ajrton je takođe bio jedan od prvih vlasnika Monster 900 i koristio ga je za dolazak na gala večeru za Veliku nagradu Monaka 1993. godine.

Njihov odnos je dodatno osnažen kada su se udružili za Ducati 916 Senna. Ovaj model je najavljen nekoliko meseci pre njegove smrti i imao je spoljašnjost u antracit sivoj, mat crnoj i crvenoj boji.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group