Ducati i Bentley predstavljaju specijalnu Diavel liniju

Više slika

Više slika

Tokom ovogodišnjeg Art Basel Miami događaja, kompanije Ducati i Bentley udružile su snage kako bi predstavile novu saradnju i Diavel izdanje motocikla, dostupnog u dva primerka, od kojih će standardni biti kreiran u seriji od 500 jedinica, dok će specijalna Mulliner opcija biti ograničena na svega 50 modela...

Dizajnerski etos novog motocikla baziran je na ultra-retkom Bentley Batur modelu, luksuznom i sportskom konceptu kompanije Bentley, koji poseduje W12 mašinu sa 740 ks i ograničen je na svega osamnaest primeraka. Preuzimajući stilske karakteristike Batur modela, Ducati Diavel for Bentley dizajniran je kako bi simbolizovao luksuz, performanse i umetnički zanatski rad stručnjaka iz Ducati Centro Stile odeljenja, koji su sarađivali usko sa dizajnerima britanskog brenda.

Najistaknutiji detalji uključuju Scarab Green nijansu, prepoznatljiv ton iz Bentley Mulliner palete. Pored toga, dizajnerski elementi motocikla, nalik ojačanim felnama i dvotonskim usisnicima vazduha vuku direktnu inspiraciju iz Batur linije, dok su komponente od ugljeničnih vlakana zadužene za dodavanje trkačke energije.

Pažnja posvećena detaljima proširuje se na vozačko iskustvo putem sedišta od crne alkantare, koja naglašava luksuz enterijera Bentley automobila. Izduvni sistem i druge tehničke komponente takođe su redizajnirane kako bi liniju novih dvotočkaša učinile prefinjenijom. Uz činjenicu da Mulliner odeljenje nudi Diavel seriju motocikala, kupcima će biti na raspolaganju daleko veći nivo personalizacije, uključujući ekskluzivnu selekciju boja za brojne komponente, što rezultira potpuno prilagođenim i specijalnim primercima.

Svaki Diavel for Bentley model, bilo da se dolazi iz Mulliner odeljenja ili ne, stiže na tržište sa sertifikatom autentičnosti, odvojivim putničkim sedištem i specijalnim prekrivačem. Budući kupci će takođe dobiti i specijalnu animaciju na ključevima i zadnju svetlosnu signalizaciju u LED tehnologiji, zaduženu za isticanje ekskluzivnosti, a kako bi ona bila dodatno naglašena, svaki primerak će biti isporučen novim vlasnicima u personalizovanoj drvenoj kutiji.

Sa tehničke tačke gledišta, Diavel for Bentley stiže sa 1.158 kubika velikim V4 Granturismo agregatom, poznatom po svojoj snazi, obrtajima i kompaktnom dizajnu. Twin Pulse komora za sagorevanje i specijalni izduvni sistem ovog agregata zaduženi su za pružanje neuporedivog i prepoznatljivog zvuka, dok cena novih modela nije zvanično objavljena, sa kompanijom Ducati koja će na sva pitanja zainteresovanih kupaca odgovoriti putem zvaničnog sajta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group