Confederate Motorcycles dobija novo ime i usmerava fokus na E modele

Confederate Motorcycles je nedavno predstavila FA-13 Combat Bomber na Peble Biču, ali deluje da će uskoro ovaj model postati poslednji u liniji ove kompanije...

U jednom intervjuu sa lokalnim novinarima u Kaliforniji, predsednik brenda Confederate izjavio je da će njegova kompanija uskoro postati poznata kao Curtiss Motorcycles. Ovo ime se vezuje za Glena Kurtisa koji je nekada bio vozač trkačkih motocikala, kao i njihov tvorac, ali je verovatno najpoznatiji po svojoj ulozi u avio industriji.

Odluka da se odustane od imena Confederate nije došla kao laka, ali Čembers je izjavio da je motivacija za promenu nastala iz povezanosti sa građanskim ratom između severa i juga Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, nekoliko događaja i parnica u Virdžiniji, sigurno poseduju nekog udela.

Kao što je Čejmbers objasnio: "Ja mislim da smo izgubili dosta na poslovnom planu zbog tog imena i propustili smo priliku brendiranja, tako da je vreme se obnovimo i penzionišemo staro ime", dodao je.

Ova promena dolazi u veoma oportunističkim vremenima, jer Kurtis sada želi da se fokusira na električne modele motocikala, zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Zero Motorcycles. Prvi model nove kompanije biće nazvan Hercules i sastojaće se od dva električna motora  koji isporučuju 175 ks i 392 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group