Brutalni dvotočkaš Zillers R18 baziran na slavnom BMW modelu

Spektakularan motocikl u metalik sivoj boji baziran je na modelu BMW R18, ali košta skoro duplo više i prodaje se po ceni od 45.000 evra...

To je možda mnogo novca za motocikl, ali postoji dobar razlog za visoku cenu. Ovaj motocikl ograničene serije u osnovi je napravila od nule kompanija za prilagođavanje pod nazivom Zillers Garage. Zillers Garage je zamenio svaki pojedinačni panel karoserije ekvivalentnom komponentom napravljenom od karbonskih vlakana u metalik sivoj boji, sa izuzetkom točkova i krakova, koji su iskovani od aluminijuma. Pored toga, kompanija je zamenila fabrički izduvni sistem laganom alternativom napravljenom od titanijuma.

Potrebno je naglasiti da novi auspuh zapravo ne radi ništa u pogledu performansi i samo stvara lepu buku, čineći da motocikl izgleda još lepše. Zillers je dao motociklu nove poluge, nova ogledala na upravljaču, nova LED prednja i zadnja svetla i redizajniranu digitalnu instrument tablu.

Ništa nije urađeno na agregatu, ali iako bi neki mogli reći da je ovo loša vest, bitno je navesti da podešavanje motora nije bilo ni potrebno. To je zbog toga što R18 pokreće masivna i moćna 1,8 litara velika dvocilindrična jedinica, koji isporučuje 91 ks i 157.3 Nm. Maksimalna brzina ovog prelepog dvotočkaša iznosi 190 km/h.

Zillers R18 košta 44.900 evra, dok standardni R18 košta 21.945 evra. Zvuči kao mnogo novca za ono što je u suštini samo kozmetička nadogradnja, ali moramo imati na umu da je proizvodnja ograničena na 13 jedinica širom sveta. U suštini svi dodatni troškovi zaduženi su za ekskluzivnost koju je Zillers Garage pružila.

Svako ko kupi ovaj motocikl, definitivno će bez ikakve bojazni voziti jer će u svakom momentu znati da je njegova mašina potpuno unikatna i ukoliko baš nisu veliki baksuzi, nikada neće naići na identičan parkiran pokraj sebe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group