Brabus predstavlja svoj drugi motocikl

Više slika

Više slika

Nemački tjuner Brabus stupio je u partnerstvo sa proizvođačem KTM kako bi kreirao ono što njegovi ljudi nazivaju luksuznim ’golim motociklom’.

Napajan 1.301 cc V tvin agregatom koji stvara 177 ks pri 8.000 rpm, novi dvotočkaš ovog tjunera biće kreiran u ograničenoj seriji od 290 primeraka. Novi motocikl je baziran na KTM 1290 Super Duke R EVO modelu, kojim je ujedno saradnja između dve kompanije prošle godine počela. Sada, Brabus osvežava izgled i pojavu ovog modela, čineći ga još suptilnijim, zlokobnijim i stelt.

Ovo je tek drugi put da je nemački tjuner radio na motociklu, dok će Brabus 1300 R Edition 23 biti ponuđen u dve specijalne boje, Superblack i Stealth Gray, a stiže sa širokim asortimanom elemenata karoserije kreiranih od ugljeničnih vlakana.

Segmenti od ovog materijala vidljivi su na svim panelima motocikla, kreiranim posebno kako bi istakli njegovu teksturu. Prepoznatljive trake kompanije Brabus pojavljuju se iz redizajniranih usisnika vazduha, kreiranih posebno od ugljeničnih vlakana i pružaju motociklu unikatan izgled prednjeg dela. U međuvremenu, duž obe strane, novi model poseduje specijalno dizajnirane klinove za noge i dupli izduvni sistem.

Baš kao i automobili koje Brabus modfikuje, 1300 R Edition dobija potpuno nove Monoblock Z ojačane točkove, finiširane u boji koju tjuner zove Platinum Black. Ova nijansa pomaže potpunom zatamnjivanju izgleda ovog motocikla, ujedno donoseći daleko veću čvrstinu od standardnih točkova.

Sedište, u međuvremenu, ponovo je postavljeno i sada poseduje Brabus obrazac na sebi i grejače koji mogu da održavaju vozačevu zadnjicu toplom na putu. Crni ram pomaže kompletiranju surovog izgleda i predstavlja unikatnu stavku novog motocikla.

Najnovija polu-aktivna WP APEX tehnologija vešanja pomaže vozačima po pitanju komfora tokom ili agresivnije vožnje, u zavisnosti od situacije. Pet dostupnih modova Comfort, Street, Sport, Track i Advanced, vozači mogu izabrati u zavisnosti od svog raspoloženja ili koristiti Auto mod koji pruža motociklu mogućnost da odabere najpogodniju postavku za svaki scenario.

Ograničena na svega 290 jedinica, od kojih će 145 biti u crnoj i sivoj boji, Brabus tvrdi da će 1300 R Edition 23 linija biti prodavana na odabranim tržištima, sa startnom cenom od 42.500 evra u Nemačkoj.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group