Bosch kreirao „anđela čuvara“ za motocikliste

Motociklisti se suočavaju sa 20 puta većim rizikom da izgube život u nesreći u poređenju s vozačima automobila, što je Bosch nateralo da razvije novi sistem koji će pozivati pomoć, ako do nesreće dođe.

Sistem nazvan  „Help Connect“, rezultat je bliske saradnje inženjera i preduzeća koja se bave istraživanjem nesreća u kompaniji, a Boschov predsednik upravnog odbora Harald Krugerr nazvao ga je „digitalni anđeo čuvar“.

Sistem koristi inteligentni algoritam instaliran u senzorskoj jedinici bicikla. Prikuplja informacije o kontroli i stabilnosti motocikla, ubrzanju, ugaonoj brzini, trenutnom položaju i uglu naginjanja i može otkriti kada se dogodi nesreća ili ako je bicikl pao dok je bio parkiran.

Nakon toga, putem aplikacije za pametne telefone on može poslati poruku u Bosch servisni centar, a odatle se poruka šalje službama za hitne slučajeve. Na ovaj način hitna pomoć i policija mogu dobiti informacije, pre nego što ih vozač kontaktira, a to može biti naročito korisno ako je vozač doživeo nesreću i ako je izgubio svest pri padu.

U početku će ova služba za hitne pozive biti dostupna samo kupcima u Nemačkoj, ali Bosch planira da uključći i druge evropske zemlje pored Nemačke, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku, Italiju, Austriju, Belgiju, Irsku, Španiju, Švajcarsku i Holandiju.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group