BMW R51/3 - starkelja koji prkosi vremenu

Posleratni R51/3 motor jedan je od bezvremenih klasika, odmah prepoznatljiv kao BMW model, sa ranim bosker motorom i zadnjom suspenzijom…

Ipak, uprkos svom zrelom dobu, R51 modeli se i dalje kupuju na aukcijama, često prelazeći cene od 20.000 dolara. Preko 18.000 ovih modela je proizvedeno, a veliki broj istih trune u šupama i garažama širom sveta.

Neki se mogu pronaći na sasvim neočekivanim mestima, poput Džakarte. Ovo je rodni grad Thrive, jedne od najpoznatijih svetskih radionica za izradu jedinstvenih motora i tima koji stoji iza ovog veoma elegantnog primerka, nazvanog T-051. Klijent koji je naručio ovaj model, ljubitelj je BMW motora od detinjstva.

Nakon prvog sastanka sa momcima iz Thrive radionice i prisećanja na prošlost, on se vratio u radionicu sa motorom i ramom 1951 R51/3. Previše delova je falilo R51 kako bi se on vratio u svoje prvobitno stanje, pa je vlasnik jednostavno rekao: “Kladim se da vi znate gde da počnete i šta da radite. Neka to za mene bude priča koju nikada neću zaboraviti”.

Kako kaže predstavnik za medije ove radionice, Putra Agung, tim je bio iznenađen: “To nije bilo nešto što smo očekivali, ali smo na nekom sentimentalnom nivou odmah privhatili izazov. Osvežili smo neke njegove delove, istovremeno zadržavajući klasični izgled”. Tako je nastao T-051, dokazujući da je Thrive radionica na vrhu svoje igre. Oni ne prate trendove i ne koriste prečice. Svaki njihov model ima originalnu viziju i kvalitetan rad iza sebe, baš kao i ovaj kog možete videti u galeriji.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group