Aston Martin i Brouhg Superior predstavljaju novu liniju motocikala sa 225 ks

Više slika

Više slika

Tri godine nakon debija trkački fokusiranog AMB 001 supermotocikla kompanija Aston Martin i Brouhg Superior, ovaj tandem se vraća sa potpuno novim modelom...

AMB 001 Pro debitovao je na EICMA događaju u Milanu, koji je počeo juče i traje do 13.novembra, sa daleko više snage i poboljšanom aerodinamikom inspirisanom direktno Valkyrie AMR Pro hiperautomobilom.

AMB 001 Pro supermotocikl dizajniran je od strane britanskog proizvođača automobila i projektovan je u pogonu brenda Brouhg Superior, koji će takođe biti zadužen i za njegovu proizvodnju. Supermotocikl zadržava agesivan stil svog prethodnika, ali dodaje daleko prominentnije aerodinamičke komponente kao što su prednji spojler, bočna krila i zadnje peraje, zadužene za povećanje sile potiska i popravljanje strujanja vazduha.

Ostale karakteristike uključuju trkačku liveriju koja kombinuje Verdant Jade nijansu kompanije Aston Martin sa Photon Lime akcentima, satenski finiširanim ugljeničnim vlaknima, crnim Cerakote agregatom i sistemom vešanja. Ovo je jedina dostupna opcija za AMB 001 Pro motocikle, koji takođe poseduju i ultra-laganu Aston Martin oznaku, koja je originalno kreirana za Valkyrie modele i za 99,4% je lakša od regularnog emblema.

Dvocilindrični agregat sa 997cc i karterom kreiranim od čvrstog bilet aluminijuma, poseduje novi dizajn cilindara, koji sada stižu sa mokrim oblogama koje omogućuju bolje hlađenje. Ova mašina proizvodi impresivnih 225 ks, što je povećanje od 25% u odnosu 180 ks koliko je posedovao njegov prethodnik. Ova snaga kombinovana sa svega 175 kg ukupne težine motocikla nudi 1,28 ks po kilogramu, što je odnos koji ulazi u F1 teritoriju.

ABM 001 Pro linija će biti ručno sklapana u seriji od 88 jedinica, u fabrici brenda Brough Superior smeštenoj u Tuluzu. Ova proizvodna serija manja je za dvanaest jedinica u poređenju sa porethodnim modelom, dok su obe kompanije krenule sa primanjem porudžbina, čije se prve isporuke očekuju četvrtog kvartala sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group