2021 Suzuki Hayabusa - novi moćni dvotočkaš brz kao vetar

Suzuki je prvi put debitovao sa Hayabusa modelom 1999. godine, katapultirajući se na vrh svetskog tržišta supermotocikala...

Sada, 2021. godine, japanski brend nastavlja tradiciju predstavljanjem nove verzije legendarne i moćne linije motocikla. Hayabusa je automatski prepoznatljiv po svojoj niskoj, dugačkoj i širokoj karoseriji uprkos tome što poslednji model poseduje preko 550 potpuno novih delova. Svi ovi elementi dolaze radi kreiranja ekstremno aerodinamičnog rama, namenjenog ultimativnom vozačkom iskustvu i varanju vazdušnih struja.

Na primer, linije novog motora nešto su oštrije, dok napred možemo videti komplet vertikalno postavljene LED farova smeštenih na ivicama ugaonih usisnika vazduha, dok su ostali prepoznatljivi elementi, nalik kilometar satu i ostalim mernim jedinicama potpuno modernizovani sa TFT pozadinskim ekranom u boji.

Štaviše, četvorocilindrični inlajn agregat sa 1.340 cc kompletno je redizajniran iz početka, kako bi bio brži na startnoj liniji od svog prethodnika. Iako će novi model biti elektronski limitiran na 300 km/h, novi poboljšani klipovi, radilica i bregasto vratilo, upareni zajedno sa tehnologijama kao što su ABS, kontrola obrtnog momenta - krstarenja i startovanja, bi-direkcionim brzim manualnim menjačem bez kvačila, kontrolom motornog kočenja, praćenim sa tri moda vožnje, zaduženi su za poboljšani prenos snage pri nižim i srednjim obrtajima, čineći ovaj motocikl bržim na pravcu od svega što možemo danas videti.

Ukratko, agregat novog Hayabusa modela isporučuje točkovima 187 ks i 150 Nm obrtnog momenta, što je više nego dovoljno kako bi ovaj supermotocikl bio katapultiran do stotke iz mesta za oko dve sekunde, baš kao i njegovi prethodnici.

Uživajte u galeriji fotografija iznad, ili snimku novog 2021 Suzuki Hayabusa modela ispod teksta, dok nešto više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu kompanije Suzuki. Nova raketa japanskog brenda na tržištu će se pojaviti sa cenom od 18.800€.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group