Novi VW Golf dobija motor modela Jetta

Više slika

Više slika

Novi Golf izgleda kao Passat i nije jedini VW model koji će dobiti značajne promene u sledećoj generaciji kompanije...

VW će prema navodima, za sledeću generaciju svojih Golf modela smanjiti standardne pogone automobila i spustiti ih sa 1,8 litarskih motora, dobrih za 170 ks, na jedinice sa turbo punjenjem, četiri cilindra i zapreminom od 1,4 litra. Sudeći prema nemačkom brendu, svaki sledeći 2019 VW Golf sa pogonom na prednjoj osovini dobiće novi motor modela 2019 Jetta.

Ovo označava smanjenje za 23 ks, ali će maksimalni obrtni momenat ostati isti, odnosno 250 Nm. Oba Golf modela, kompakt i SportWagen, prebaciće se na ove manje modele, ali će modeli sa pogonom na sva četiri točka Golf Alltrack zadržati 1,8 litara velike motore dobre za 170 ks i 270 Nm obrtnog momenta.

Međutim, radi nadomešćivanja ovog gubitka od 23 ks i povećanja ekonomičnosti potrošnje goriva, VW će pružiti Golf liniji nove menjače. Trenutni modeli poseduju petosptepeni manualni, koji će biti zamenjen šestostepenim manualnim menjačem, dok će opcioni šestostepeni ustupiti mesto osmostepenom automatiku. Iako će ulazni nivoi modela Golf biti nešto lakši od Jetta linije, ekonomičnost potrošnje goriva trebalo bi da ostane gotovo ista kao kod sedan automobila zbog dodatnih brzina.

Pored zamene standardnih motora, kompanija Volkswagen kreiraće nekoliko poboljšanja i modifikacija u finišima i opcionim izborima za sledeću generaciju modela Golf, takođe. Bazni Golf S i Alltrack S dobiće automatsko kočenje u hitnim situacijama, praćenje mrtvog ugla, ali ovo će biti opcije na SportWagen S varijantama. SE modeli će dobiti adaptivnu kontrolu krstarenja, dok SportWagen SE dobija LED farove kao standard. Međutim, Alltrack SE će dobiti samo LED farove kao opciju. Konačno, tu je i SportWagen SEL varijanta čija proizvodnja prestaje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group