Kia objavila teasere konceptnog crossovera

Kompaktni crossoveri su hit na tržištu, a pitanje je da li bi tako bilo da Nissan nije iste uveo u B segment. Od tada sve više brendova teži upravo tom delu tržišta i pokušava da konkuriše modelu Juke koji su Japanci predstavili pre tri godine.

U tu grupu ubraja se i Kia koja je za Frankfurt pripremila studiju još uvek neimenovanog crossovera kojim će pokušati da otkrije kako Evropljani dišu…

Kia za Frankfurt sprema koncept poznat kao KED-10. Ta skraćenica je interno ime u Kijinom evropskom dizajnerskom odseku u kojem je i nastao. Sudeći prema teaserima koje je Kia objavila, ova studija vizuelno se nadovezuje na koncepte Cross GT i Provo koje je južnokorejski brend predstavio u Detroitu i Ženevi.

Kia trenutno nema u planu da KED-10 ubaci u serijsku proizvodnju, ali lako bi se mogla predomisliti ukoliko konceptni crossover privuče dovoljno požnje u Frankfurtu sledećeg meseca. Kako će tačno izgledati Kijin potencijalni konkurent Fordu EcoSport, Renaultu Captur, Chevroletu Trax, Opel Mokki, Peugeotu 2008 i Nissanu Juke saznaćemo kroz mesec dana.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group