Prius

2016 Prius

Posle više špijunskih fotografija, 2016 Toyota Prius je zvanično predstavljena...

 

Toyota je skinula kamuflažu sa četvrte generacije Priusa u utorak uveče na događaju u Las Vegasu. Prius je svoj izgled dobio zaslugom Toyota Mirai modela, ali dolazi sa tradicionalnim "liftback" oblikom koji definiše ovu vrstu vozila još od druge generacije. 

Velike vesti dolazi zbog činjenice da novi Prius donosi prvu priemenu Toyotine New Global arhitekture, koja je njihova modularna osnova za nove modele. Kompanija kaže da nova platforma omogućava niži centar gravitacije, bolju kabinu za putnike i novu suspenziju. 2016 Prisu je duži skoro 7cm, 2cm širi, a 1,5cm niži od starog modela.

Prius

Toyota Prius je model totalno drugačiji od drugih. Spoljašnji oblik je rafiniran radi veće dinamičnosti i izvanredne iskoristivosti goriva. Aerodinamičan oblik karoserije je razvijen pomoću najsavremenijih simulacija toka vazduha. Executive nivo opreme dolazi sa dopadljivim LED farovima, koji imaju automatsko podešavanje visine snopa i perače.

Odlično vidljiva LED zadnja svetla su standard na svim modelima. Automobil poseduje informacioni ekran koji se projektuje na vetrobran. Time se postigao pregled svih značajnijih pokazatelja, a da pri tom pogled vozača nije spušten na tablu. Sa svojom potrošnjom od samo 3.9 l na 100 km, Prius ima ubedljivo najmanju potrošnju u svojoj klasi. U susštini to znači da može da pređe 1200 km sa samo jednim rezervoarom.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group