Astra 5 vrata

2016 Opel Astra

 

Nova Astra je nešto manja spolja, ali i prostranija unutra. Takođe, lakša je čak 200kg u poređenju sa aktuelnim modelom. Bazira se na novoj, laganoj, arhitekturi, a opremljena je poslednjom generacijom motora i nudi opcije koje su ranije kod Opela bile podrazumevane samo kod modela iz više klase. 

Značajno smanjenje težine je uglavnom zbog nove platforme, pa sada je ona lakša čak 20% sa smanjenjem težine sa 357 na 280kg. Šasija je izgubila još 50kg, a rezultat je povećana upravljivost i komfor u vožnji. Opel kaže da novi model "bolje odgovara na komande, bolje ulazi u krivine i nudi daleko bolje iskustvo u vožnji". 

Nova Astra će biti ponuđena sa benzinskim i dizel motorima do 1.6 zapremine i snagom od 95PS do 200PS. svi dizel motor su 1.6 i počinju sa 95PS, dok benzinci počinju sa 1.0 Ecotec Direct Injection Turbo opcijom i 105PS: 

Glavni novitet biće novi motor u Astra familiji, 1.4 Ecotec Direct Injection Turbo, motor od aluminijuma sa 4 cilindra koji proizvodi 145PS i 250Nm obrtnog momenta. 

Sa dužinom od 4370mm, Astra je skoro 50mm kraća od prethodnika, dok je visina od 1460mm manja za 26mm. Čak je i osnova smanjena za 20mm što nije uobičajeno. Opel kaže da je prostor u unutrašnjosti proširen.

Kao rezultat, zadnji putnici imaju 35mm prostora više za noge, dok je razmak između prednjih i zadnjih sedišta veći nego ranije. Smanjenje veličine je uticalo i na aerodinamiku i efikasnost.

Opel je veoma ponosan na činjenicu da nova Astra nudi tehnologiju i inovacije iz viših segmenata, kao što je novi sistem u vozilu Opel OnStar. Sistem nudi nekoliko sigurnosnih opcija, kao i mogućnost 4LTE i WiFi hotspota.

Nova generacija IntelliLink infotainment sistema će debitovati u novoj Astri sa Android Auto i Apple Car Play opcijama. Po prvi put u C segmentu, nova Astra će ponuditi LED matrix svetla. Tu su i sistemi poput Traffic Sign Assistant i Lane Keep Assist sa Lane Departure Warning, kao i Following Distance Indication i Forward Collision Alert sa Collision Imminent Braking. 

Astra 5 vrata

Nova Opel Astra ima sportsko telo, odlično izgleda i neverovatne performanse. Izgled prednje strane odmah privlači i zadržava pogled, jednako kao kod modela Opel Insignia. Širok razmak točkova odaje utisak čvrstine i sportske prirode, čemu doprinosi i objedinjen stil svetala, maske i prednjeg branika. Materijali vrhunskog kvaliteta u novoj Opel Astri usklađeni su sa izuzetnim standardima izrade. Glavne površine su prekrivene materijalima koji su meki na dodir, a izrađeni su od visoko kvalitetnih vlakana. Opel Astra pruža udobnost uz pomoć ortopedskog ergonomskog sportskog sedišta koje se podešava na 6 načina sa 4 položaja oslonca za leđa da bi savršeno odgovaralo vašem držanju. Sveobuhvatnu lepezu pogonskih agregata nove Opel Astre čine benzinski i dizel motori snaga od 64 kW (87 KS) do 132 kW (180 KS). Svi motori odgovaraju Euro 5 standardima emisije.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group