Adam

Adam

ADAM je Opelovo prvo malo lifestyle vozilo. Sub-segment u koji ulazi je u početku bio oblikovan prema savremenim automobilskima tumačenjima ’’retro’’ tema, ali je Opel namerno išao svojim sopstvenim, inovativnim putem. On je dao ADAM-u smele proporcije i jedinstven, moderan dizajn bez osvrta na prošlost.  

ADAM uvodi Opelovu nagrađivanu dizajnersku filozofiju ’’vajarsko umeće sreće nemačku preciznost’’ u pomodni A-segment. On se izdvaja svojim mišićavim, originalnim izgledom, kao i smelim, moćnim razmerama: sa dužinom od 3,70 metara i širinom od 1,72 metara (bez retrovizora), ADAM ima istu dužinu, ali veću širinu nego MINI. ADAM-ov upečatljiv i jedinstven ’’plutajući’’ krov koji je vizuelno odvojen od karoserije omogućava savršeno kombinovanje dve nijanse boja – osnovna karakteristika za individualizaciju.

Farovi imaju dnevna svetla (DRL) u obliku krila, takođe tipična za Opel. Po prvi put u segmentu, i farovi i zadnja svetla su dostupni sa najsavremenijom LED tehnologijom koja štedi energiju.

Enterijer donosi ono što ADAM-ov luksuzni eksterijer obećava: stil i vrhunski premijum ambijent u, za mali automobil, zapanjujuće prostranom okruženju. Sa oblikovanim, skladnim površinama i gracioznim tečnim linijama, baš kao njegova veća braća, Astra, Meriva i Insignija, ADAM zaokružuje Opelovu filozofiju u najnovijem i najmanjem modelu. Novi ADAM-ovi ekskluzivni okrugli, instrumenti u stilu hronografa i i hromirani prekidači prenose auru sportske preciznosti.

ADAM će prvo biti ponuđen sa tri efikasna benzinska pogonska sistema – 1,2-litarski sa 51 kW/ 70 ks, 1,4-litarski sa 64 kW/87 ks i 1,4-litarski sa 74 kW/100 ks. Svi oni dolaze u kombinaciji sa petostepenim sistemom ručnog prenosa i mogu se upotpuniti ecoFLEX tehnološkim setom koji dodatno pojačava njihovu efikasnost. 1,4-litarske jedinice pružaju maksimalan obrtni momenat od 130 Nm pri 4.000 opm; verzija sa 74 kW/100 ks dostiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za 11,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 185 km/h. Tehnološki set opreme ecoFLEX uključuje Start/Stop sistem sa visokoperformantnim akumulatorom, HD starterom, optimizovanim generatorom i „Eco“ prekidačem koji dozvoljava aktivaciju ili deaktivaciju; pored toga, sadrži i Eco Drive Assistant sistem koji nadgleda potrošnju energije i ukazuje na to kada da promenimo brzinu. Sa felnama od 15 i 16 inča, specijalne gume sa nižim otporom kotrljanja u ecoFLEX setu dodatno doprinose uštedi goriva. Pri kombinovanom ciklusu, ADAM 1,2 ecoFLEX beleži potrošnju goriva od samo 5,0 litara na 100 km, i emisiju COod samo 118 g/km. Oba 1,4-litarska ecoFLEX modela troše samo 5,1 litara i imaju emisiju od samo 119 g/km.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group